tunli3.jpg (122745 bytes)             HYTTER           utsiktfratunli.JPG (14129 byte)

Stabburet og Veslestua er gamle og sjarmerende bygninger som befinner seg i tilknytning til tunet på Solhaug Gård. Forøvrig huser tunet et hovedhus, et pumpehus (med dusjer/klosetter/badstue), låve med spisesal i høygolvet, hønsehus (med hvite Italienere), potetkjeller og Grillhus. Det er utearealer tilknyttet hyttene. Grillhuset er et yndet sted for kveldskos rundt grillen, og det er plass og utstyr til 15 personer. Mange hobbyfilosofer har funnet veien til Grillhuset...

Tunli befinner seg ca. 200 meter fra gården – rett ved badestrand og skogen. Tunli er en mer tradisjonell hytte i den forstand at den er bygget som en fritidsbolig. God uteplass.

Alle hyttene er nyrestaurerte. Vi har lagt inn vann, strøm, montert peiser, badstuer. Stabburet og Veslestua er pusset opp i gammel stil med tømmervegger og 100 års gammelt plankegulv. Dette var opprinnelig driftsbygninger på gården. Veslestua ble brukt til å vaske klær, baking, slakting, og til å huse gårdens "drenger". Stabburet ble brukt til lagring og bearbeiding av mat.

Total kapasitet for hyttene (inkl. rom) er ca. 30 personer. Nødvendig utstyr er inkludert i leieprisen, og det finnes masse aktiviteter i nærområdet. Du finner et skjema for reservering/bestilling her.

Velkommen til avkobling på Finnskogen !! 

 

Stabburet

Stabburet er den minste hytta, og den er sørvendt. Den består av kjøkken og ett soverom i første etasje, og stue og to soverom i annen etasje. Det er innlagt vann (kaldt/varmt) og strøm. Utenfor Stabburet finnes en romslig terrasse. Kjøkkenet er utrustet til åtte personer. Det finnes en (liten) oppvaskmaskin, kjøleskap, to kokeplater, benkplass og spiseplass til seks personer. Det er et vindu mot vest. I stua finnes en peis og en salong bestående av to sofaer og to stoler. Det er vinduer mot syd (med utsikt mot sjøen) og nord - dog ikke panoramavinduer. To soverom er i annen etasje; den ene med dobbeltseng. I den andre finnes en enkeltseng pluss en gjesteseng. I første etasje finnes ett soverom med ei køyeseng og ei enkeltseng; dvs. med plass til tre personer. Total kapasitet blir derved 6 + 1 personer.  

Vi må gjøre oppmerksom på at kjøkken og stue ikke er særlig store. Det største soverommet kan imidlertid brukes til oppholdsrom på dag og kveldstid; f.eks. for barn. Fem meter fra Stabburet finnes Pumpehuset med vasker, vannklosetter, dusjer, og badstue.  


Bilder av Stabbur(til venstre) og Pumpehuset (dusj/badstue/etc.) det i midten og til høyre (inne nordre del)

stabbur1.JPG (47232 byte) sanitaer1.JPG (33384 byte)sanitaer2.JPG (34697 byte)


Veslestua

Veslestua er den største hytta (vestvendt). Den består av kjøkken, kammers, stor stue m/spisestue, samt to store soverom i annen etasje. Kammers kan også brukes som soverom. Det er innlagt vann (kaldt/varmt) og strøm. Utenfor Veslestua finnes en liten terrasse. Kjøkkenet er utrustet til 8 personer. Det finnes et kjøleskap, tre propanbluss (til steking/koking), kaldt/varmt vann, benkplass og kjøkkenbord til 8 personer. Det er to vinduer (sør og vest). I stua finnes et stort ildsted m/peis, en salong, flere stoler og spisestue med plass til ca. 8 personer. Det er vinduer mot vest og nord (to stk.). Stua er stor.

Fra stua er det trapp opp til de to soverommene i andre etasje (trappa er bratt). Begge soverommene er utstyrt med tanke på familier: Ett soverom er utstyrt med ei dobbeltseng og fire enkle senger. Det andre soverommet er utstyrt med ei dobbeltseng og to enkle senger. De enkle sengene i begge rom er imidlertid brede (120 cm.) og kan følgelig benyttes som dobbeltsenger. Vi regner imidlertid kun en person pr. seng. Sengekapasitet i disse to soverommene er derved 10 personer.

I første etasje er det et kammers som kan brukes som oppholdsrom, arbeidsrom og/eller soverom. Dette rommet er utstyrt med ei GOD seng (90 cm.) og bord.

Hvis man tar i bruk kammerset som soverom er det totalt 11 sengeplasser i Veslestua. Da Veslestua er stor, kan ytterligere sengeplasser ordnes etter behov. Dette avtales i såfall spesielt. Tre meter fra Veslestua finnes Pumpehuset med vasker, vannklosetter, dusjer og badstue.


Bilder av Veslestua

veslestua1.JPG (164634 byte)veslestue4.JPG (47931 byte)veslestue5.JPG (43721 byte)


 

Tunli

Tunli er ei stor hytte (sørvendt). Den består av kjøkken, stue, spisestue, to soverom, og toalett (vannklosett/vask) i første etasje; dusj/omkledningsrom, badstue, vaskemaskin og trappegang i kjeller. Det er innlagt vann (kaldt/varmt) og strøm. Bilplass utenfor hytta. Det er god plass rundt hytta (ca. 1 mål tomt). 100 meter til badeplass og båt.

Kjøkkenet er utrustet til 8 personer. Det finnes en stor oppvaskmaskin, kjøleskap, elektrisk komfyr (m/stekeovn) kaldt/varmt vann og benkplass. Det er ett vindu mot sør. I stua finnes en peisovn, en salong, stoler og spisestue med plass til ca. 8 personer. Det er vinduer mot vest og sør (store). Utgang til veranda/hage. Begge soverommene i første etasje er utstyrt med familiekøyeseng med dobbeltseng nederst; dvs. plass til tre personer. Totalt sett plass til seks personer på soverommene. I tillegg finnes en enkel seng i stua. Totalt sengeplasser til 6 + 2 personer. I tillegg er det mulig å tilrettelegge for flere sengeplasser vha. madrasser og gjestesenger.  


Bilder fra Tunli og utsiktsbilde:

tunli.JPG (22812 byte)utsiktfratunli.JPG (14129 byte)tunli2.jpg (166791 bytes)tunli3.jpg (122745 bytes)tunli4.jpg (151604 bytes)


 

Hva som er inkludert...

Puter og dyner, alt til kjøkkenet (også oppvaskmiddel og tørkehåndklær), toalettpapir (ikke Tunli), dusj og badstue, båt med årer, bruk av Grillhus etter avtale; plass til 10-15 personer (med grill i midten). Nett til volleyball/badminton, samt fotball. Det finnes også basketballkurv på Solhaug.  

Hva som ikke er inkludert...

Sengeklær; putevar/laken/dynetrekk, håndklær, såpe, fiskeutstyr, toalettpapir til Tunli.