Jakt & fiske

Velkommen til avkobling på Finnskogen !!

Det finnes gode muligheter for jakt og fiske på søndre Finnskogen. Her er likelig med abbor og gjedde. Det finnes også ørret. Vi bruker sluk på gjedda og meiter etter abbor. Det er også mulig å reise med båt/kano til elver, kanaler og sjøer i Sverige.

Når det gjelder jakt er det småvilt vi har i tankene; hare, storfugl og orrfugl. Vi skaffer jaktkort for store jaktområder i Norge og Sverige (som forøvrig har tidligere jaktstart!). Utmarkslagene maner til våpenkultur. Her finner du priser for selve jakta.

Man trenger ikke å registrere våpen inn i Sverige via stopp på grensen - dette gjøres nå på Web. Trykk på Tullverket's logo for registrere våpen inn til Sverige! Trykk på linken "vapenanmälan på nettet" oppe til høyre.

Vi kan tilby overnatting kloss opptil jaktterreng og fiskevann. Vi serverer gjerne måltider. Av fasiliteter har vi vannklosett, dusj, og badstue. Trenger du transport så har vi minibuss.

Velkommen til oss på Solhaug !!


fiske2.jpg (33808 bytes)marius_fisk.jpg (59242 bytes)marius_fisk2.jpg (107898 bytes)


 

Fiske

Vi har båt du kan låne. Fiske er bra både i Utgårdsjøen, Møkeren og Varaldsjøen. I Utgårdsjøen er det fritt fiske. I de to sistnevnte styrer Møkervassdragets Fiskeforening, og det kreves fiskekort. Av fiskesorter finnes ørret, abbor, gjedde, lake og mort. De tre førstnevnte er vel særlig populære. Ørret og gjedde fås oftest ved dreggefiske. Tilgjengeligheten til vannene er meget gode sommer som vinter. Utgårdsjøen har delvis usikker is pga. kraftstasjon. Stangfiske kan skje både fra land og fra båt. Isfiske er tillatt i alle tre sjøene.
Det finnes flere sjøer i nærområdet. Er du interessert - ta kontakt! Du får kart over alle vassdragene hos oss.

Jakt

Vi har tilgang på store jaktområder både i Norge og Sverige. Jakta i Sverige starter i slutten av august.

Det er gode muligheter for småviltjakt i disse områdene. Hvis du ønsker bukkejakt må man ta kontakt med lokalt utmarkslag. Ta i såfall kontakt om dette. Jakttida følges ihht. Direktorat for Naturforvaltning (se informasjon som følger med jegeravgiftskortet). Jakt på innmark/dyrket mark er forbudt. Det har vært godt med småvilt i 2002.
 
Pris for jaktkort småvilt i 2002: pr. dag i helg, kr. 150; pr. dag i ukedager: kr. 100. Kart: kr. 25 (større kart kr. 70). Betalt jegeravgiftskort må fremvises ved kjøp av jaktkort. Ta kontakt med oss for kjøp av jaktkort. Vi formidler kontakt. Kart og anvisning av jaktområdet får du hos oss.

 

Vis våpenkultur!!

(Austmarka Vestre Utmarkslag, 1999)

 · Behandle våpenet som om det alltid var ladd

· Tøm våpenet når du setter det fra deg

· Oppbevar våpen og ammunisjon utilgjengelig for barn

· Gå ikke med ladd våpen; kun når du må være klar til skudd eller står på post

· Tøm våpenet når du går inn i bil

· Tøm våpen ved ferdsel på glatt føre

· Tøm våpen ved passering av gjerder og vanskelig terreng