Finnskogvandring

Det er tre typer Finnskogvandring vi har i tankene: 

 

Finnskogleden er en kjent vandreled (sjekk også ut informasjon om Villmarksveien). Finnskogleden går rett forbi oss. Den går delvis på norsk og svensk side. Du kan starte turen hos oss, avslutte den hos oss, komme innom, eller basere deg på dagsturer med oss som utgangspunkt. Du kan få overnatting med frokost eller leie hytte

Kulturvandreleden har kommet i orden takket være Østgård og Karterud Utmarkslag på Austmarka. Medlemmer av utmarkslaget har ryddet leden samt skaffet til veie informasjon om historiske boplasser. Denne informasjonen foreligger på skilt ved boplassene. Historielaget på Austmarka har bidratt i dette arbeidet. 

Det finnes flere turalternativer: (1) En går fra Austgården/Solhaug til Skålsjøen, en rundtur som er ca. 2 mil lang. Dette er en dagstur. (2) En annen tur går fra Austgården/Solhaug til Vangen, en tur som er i underkant av 1 mil lang. Vi ordner med transport hvis ønskelig. Turene kan kobles med overnatting (telt). Det finnes ikke overnattingssteder eller serveringssteder underveis. Ledene er koblet til Finnskogleden. Det er derved gode muligheter for å ta inn på denne å utvide vandreturen i antall dager.

Ønsker du skogsvandring er det naturligvis gode muligheter for dette. Ta med telt, mat, fiskestang og annet utstyr og start vandringen innover. Det er nødvendig med kart og kompass. Ta nærmere kontakt med oss (se under). Hva med å kombinere skogsvandring med kanopadling? Vi bringer/henter med vår minibuss.

Generelt sett er det viktig å være oppmerksom på elgjakten i oktober. Her er ellers noen tips fra Glåmdal Reiseliv's hjemmeside vedrørende vandring på Finnskogleden:


Noen gode råd:

  • Terrenget er familievennlig, men det er langt mellom butikker, telefoner og fastboende. Standarden er enkel, og du går på eget ansvar. 

  • Du behøver ikke spesialutstyr av noe slag for å vandre på Finnskogleden - fornuftige klær, regntøy og joggesko eller gummistøvler rekker langt. 

  • Vannet i bekker og kaldkilder kan drikkes. 

  • Beste vandringssesongen er fra 1. juni til 1. oktober. Er det lite snø, kan også mai og november være fine måneder. Oktober er elgjakttid. 

  • Flere hundre grunneiere har vist oss vandrere sin tillit ved å si JA til Finnskogleden - la oss vise dem at vi er tilliten verdig! 


For nærmere informasjon, ta kontakt på telefon 62828727, eller mob. 95108873. Skriv gjerne e-post: postkassa@solhaug-kano-fritid.no