Solhaug Kano og Fritid

Solhaug Kano og Fritid er knyttet til Solhaug gård som ligger ved Utgårdsjøen på Finnskogen (ca 35 km fra Kongsvinger ved svenskegrensa). Hos oss kan du leie kano med komplett utstyr, få opplæring, transport etter behov, leie hytter med selvhusholdning, fiske, småviltjakt, få tilrettelagt finnskogvandring.

Vil du f.eks. koble kanopadling med kulturvandring og overnatting så ordner vi det. Er dere en gruppe (f.eks. bedrift eller skoler) så tilpasser vi opplegg etter ønske. Våre fasiliteter er svært uformelle. Vi har dusjer, badstuer og utestamp mm. 

Bruk menyen for å orientere deg om våre tilbud! Vi er fleksible og setter sammen aktiviteter – etter dine ønsker.

Opplev Solhaug Kano og Fritid

Et eldorado for kanopadling, turgåing og jakt- og fiske i kombinasjon med gode overnattingsmuligheter.

Opplev kano og fritid på Finnskogen

Hos Solhaug Kano og Fritid kan du overnatte i en av våre hytter, teltplasser eller ute i det fri. Nyt skogens ro på vannet med en fredfull kanotur midt i Norges grønne hjerte.

4500
Gjester
0
Hytter
0
Kanoer

Følg oss i sosiale medier:

Solhaug er en liten gård som tradisjonelt har drevet med korn, skogbruk og dyr. I dag er det korn, skogbruk, høner og en katt igjen.

Vannet ved Solhaug egner seg godt for kanopadling. Vassdraget består av elver, kanaler og små dammer som gjør padling til en eksotisk aktivitet.

Området rundt Solhaug er kalt «Finnskogen» på grunn av finnenes bosetting på 1600-tallet. I visse perioder dette århundret var forholdene i Finland forferdelige, og de dro sørover for å søke etter egnede områder å bosette seg på. Finnene fikk rydde områder i den store skogen, og mange av dem slo seg ned som jegere og bønder.

Gjennom Finnskogen går «Finnskogleden». Det er faktisk mulig å gå 240 km på denne leden. Et visst stykke av leden går like ved Solhaug. Finnskogleden er merket og går både på norsk og svensk side av grensen.

Finnskogsområdet er fortsatt ganske øde. Det er ingen industri, lite detaljhandel og lite turisme. Bonden dominerer fortsatt. Vi som bor her liker det slik, og vi ønsker å unngå masseturisme. Verken naturen eller naboene tåler en slik utvikling. Vi har derfor kun begrenset aktivitet.

Den øde karakteristikken innebærer at det ikke er mulig å gå til noe kjøpesenter eller å handle «på hjørnet». Den eneste dagligvarebutikken er ca. 10 km unna. Den lokale handelsmannen Asak har tjent oss de siste 50 årene, og han har omtrent alt vi trenger.

I stedet for tradisjonell gårdsdrift har vi gått over til fritidsaktiviteter. Mange ønsker å kombinere kanopadling med andre aktiviteter som fiske, jakt, tur til Sverige, svømming, badstue, golf og ridning. Det er vår intensjon å tilby fritidsaktiviteter med utgangspunkt i ressursene her i Finnskogen.

Vi bruker bygningene våre til nye formål. Stabburet, hvor maten tidligere ble oppbevart, gir en hyggelig historisk atmosfære som hytte og bed & breakfast. Det lille huset, hvor klær ble vasket og slakting foregikk, utgjør nå en fin overnattingsmulighet med stor peis. Stabburet og det lille huset er gamle og sjarmerende bygninger som ligger innenfor rammene til Solhaug gård. Andre bygninger rundt gårdstunet er hovedbygningen (hvor vertskapet, Laila og Kjell, bor), pumpehuset (med dusj, WC, badstue), låven, et hønsehus, en potetkjeller, og en grillplass. Alt i alt tenker vi at disse fasilitetene utgjør det uformelle miljøet vi ønsker å gi våre gjester.

Vi er her for å hjelpe deg

Vi på Solhaug er lidenskapelig opptatt av å vise frem det beste av hva nærområdet har å by på. Vi blir derfor veldig glade om du som gjest spør oss om tips og råd.

Aktiviteter på Solhaug

Her finnes det uendelige muligheter for både aktivitet og avslapning.

Hytteutleie

Lei en av våre hytter, teltplasser eller bobilparkeringer. Vi tilbyr gode sanitæranlegg med dusj, toalett og det du ellers skulle behøve.

Kanopadling

I området rundt Solhaug er det mange muligheter for kanopadling, enten du er nybegynner eller erfaren padler.

Skogstur

Turstier fra Solhaug: DNT-tursti til Sørli v/ Skålsjøen,  gapahuk for overnatting her, ca 20 km. Kan koble deg på Finnskogleden.

Fisking

Den lokale jeger- og fiskeforeningen melder om 17 innsjøer, dammer og elver i nærheten. Det betyr mange muligheter for napp.

Sykkeltur

Fra Solhaug kan du sykle mange flotte skogsstier på både norsk og svensk side av grensen. Spør oss om anbefalte turer og stoppesteder.

Vi er her for å hjelpe deg

Vi på Solhaug er lidenskapelig opptatt av å vise frem det beste av hva nærområdet har å by på. Vi blir derfor veldig glade om du som gjest spør oss om tips og råd.

Enjoy The Beauty Of Nature With Glamping

Camping To Mountain

Camping To Forest

Camping To Sea