Tunli

En stor sydvendt hytte. Velutrustet for åtte personer.

Tunli

Ca. 100 m til båt- og badeplass. God sjøutsikt. Velutrustet for åtte personer. Kjøkkenet består av kombiskap (kjøl/frys) oppvaskmaskin, induksjonskomfyr, kaffetrakter, dekketøy til åtte, Jøtulovn med to kokeplater, godt med skap-plass mm.

1.etasje har to soverom; ett nær klosettet med køyesenger (to personer), det andre har dobbeltseng. Begge med vindu mot nord. Stua består av vinkelsofa (som kan gjøres om til dobbeltseng for to personer etter behov), stort spisebord med åtte stoler, to glasskap, sofabord, peisovn, og utgang til romslig veranda under tak.

Det er (stor) oppvaskmaskin, kjøleskap, (elektrisk) komfyr, kaldt/varmt vann. Det er vindu på sørveggen. I stuen er det peis (kombinert ovn), sofa, stoler og spisebord for 8 personer. Det er flere vinduer sørover og dør til hagen.

Ett soverom i hovedetasjen er utstyrt med en dobbeltseng og en enkeltseng (som køyesenger for tre personer). Den andre er utstyrt med en køyeseng (to personer). Det er en sovesofa i stuen for to personer og en enkeltseng. Dette gir totalt 8 sengeplasser.

Underetasje Tunli: Det ene soverommet har bred dobbeltseng, det andre køyeseng til to personer. Vaskerom med vaskemaskin, dusj, vaskekum, badstue (elektrisk). Forstue til vaskerom har bord, sofa og to stoler (hvilerom etter badstua). Rømningsvei ut fra rom med køyesenger. Båt til bruk. Klessnorer utenfor. God parkeringsplass ute.

Where Nature Meets Elegance

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus luctus nec.

Fly Fishing

Lorem ipsum dolor sit amet, dapibus consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar.

Mountain Biking

Lorem ipsum dolor sit amet, dapibus consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar.

Scuba Diving

Lorem ipsum dolor sit amet, dapibus consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar.

Barbeque Night

Lorem ipsum dolor sit amet, dapibus consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar.

Mountain Hiking

Lorem ipsum dolor sit amet, dapibus consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar.

0 %
Happy Clients

Recharge Your Batteries In Nature's Embrace

Convenient Place

Lorem ipsum dolor sit amet.

Natural Place

Lorem ipsum dolor sit amet.

Vi er fleksible og setter sammen aktiviteter – etter dine ønsker

Er dere en gruppe (f.eks. bedrift eller skoler) så tilpasser vi opplegg etter ønske. Våre fasiliteter er svært uformelle.

Se også våre andre overnattingsmuligheter

Ta kontakt, så finner vi den beste løsningen for deg. 

Teltplass

Du kan fint slå opp ditt eget telt på området.

Sanitæranlegget

2 dusjrom med klosetter, speil og vaskeservanter og vedfyrt badstuovn.

Tunli

En stor sydvendt hytte. Velutrustet for åtte personer.

Camping To Mountain

Camping To Mountain

Camping To Mountain

Tips om kanopadling

Vi hjelper deg gjerne med tips og råd til din tur.

Vi har Linder kanoer av aluminium i størrelse 13, 17 og 19 fot for utleie. I de største kanoene setter vi inn flere seter, hvis nødvendig. Solhaug Kano og Fritid er lokalisert ved et vassdrag som renner på norsk og svensk side av Finnskogen. Dette gir mulighet for å padle en finnskogrunde med start og innkomst på Solhaug (inntil 7 dagers tur)  korttur familietur, weekend-tur eller dagstur på sjøen. Vi har hent/frakte-ordning med 7-seterbil og kanohenger av personer og utstyr dit du måtte komme, eller du padler tilbake selv på de korte turene. Du finner fin-fine øyer i flere vann for ovenatting i hengekøye eller telt. Hvis du er ukjent med padling , kurser vi i padleteknikk og sjøvettsregler føre turstart (gratis) . Mange kanopadlere plukker sopp og bær på turene. Alle turene er merket med kanoskilt der du skal ned i vannet og opp fra vannet. Vi gjennomgår kartet sammen før avgang. Utstyr på alle turene: Linder kano, årer, padlevest etter vekt, kart, hjulgang Tillegg: leie av lavvo, stormkjøkken, vanntett tønne mm
Alle lengre kanoturer innebærer at flere landoverganger må forseres. Det kan være lite vann i elven, demninger, kraftverk eller andre hindringer som gjør at du må frakte kanoen på land. De aller fleste overganger er korte. Det kan til tider være krevende å få kano med utstyr opp og ned i vannet. Transporten på veier går oftest greit. Ved lengre kanoturer er et godt tips å pakke utstyr og klær som om man skal på fottur. Ved tung kanolast kan en ta sekken på ryggen ved tung landsetting av kano. Landoverganger er merket på kartet med L (lett), M (middels) og V (vanskelig). Vannstanden og andre forhold kan imidlertid gjøre en overgang vanskeligere enn det fremgår av kartet. Vi har stort sett kontroll med vannstanden og tar hensyn til dette når vi anbefaler turer.

(Mye er hentet fra "Friluftsliv i nærmiljøet" av Friluftslivets fellesorganisasjon). 

Vest:
Alle i kano må bruker padlevest. Små barn må ha en redningsvest med krave og store flyteelementer. Å ha på seg vest i kano er like selvfølgelig som å bruke bilbelte i bil.
Vi har sikkerhetsvester av alle kategorier. Du får opplæring i hvordan disse festes hvis det er nødvendig.

De fleste velteuhell skjer ved ombord- eller ilandstigning. Kanoen er en ustø farkost. Før du går ombord skal all bagasje være pakket i kanoen. Årene skal ligge tilgjengelig når du har satt deg ned. Den som padler foran går først ombord mens medpadler støtter kanoen. Hold i begge riper, plasser føttene midt i kanoen , vær lav og sett deg på plass i en bevegelse. Husk gå ombord med bøyde knær. Jo høyere tyngdepunktet kommer, jo større er sjansen for velt. Når så førstemann er trygt på plass, kan andremann sette seg. Den som sitter foran skal nå støtte kanoen. Det gjøres enten ved å holde seg fast i land, stikke åreskaftet i bunnen som støtte, eller legge årebladet flatt på vannet som en uterigger. Pass på at det ikke er steiner eller skjær under vannflaten der du vil gå ombord i kanoen.
Vi anbefaler sitteunderlag på lengre turer. Trapperstilling kaller vi den knestående padlestillingen. Det er ikke sikkert alle kanoer egner seg for denne stillingen. Knel på bunnen av kanoen med knærne litt fra hverandre. Len deg litt mot den siden du skal ha åren. Støtt baken mot kanten på setet. Slik får du stor aksjonsradius og kan ta lange tak. Balansepunktet ligger i hoften, og det er mye lettere å ta inn en krengning i og med at hele balansekontrollen ligger i overkroppen. Når du padler i grov sjø eller i elv, eller under andre forhold som krever litt ekstra bør du alltid sitte i trapperstilling. Sittende stilling er den mest utbredte padlestillingen.
Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast
Det er viktig å padle i takt, og den som sitter bak må innpasse takten etter den som sitter foran. Dersom dere padler ujevnt kan det være en fordel å telle takten høyt til dere kommer inn i en rytme som passer begge. Det kan hjelpe på rytmen å telle til fire under hvert tak: Åren stikkes i vannet og taket begynner. Åren trekkes bakover i fremdriftstaket. Taket avsluttes og åren holdes et øyeblikk i bakkant. Bakre padler benytter denne tiden til et eventuelt styretak. Åren føres frem igjen. Ved behov gir vi padleinstruksjoner når du ankommer Solhaug. Dette gjelder også plassering/festing av kanotralle. Vi gir også detaljert innføring i kart og terreng.
Vi anbefaler at du pakker lette matvarer som ferdigmat, suppeposer, tørrkaffe, te, knekkebrød, kjeks, potetmos, sjokolade, pålegg, etc. i mindre porsjoner. Det er videre praktisk å ha med en lett plastkanne med vann for matlaging. Du fyller rent vann hos oss føre turen.  Husk myggstift evt annet mot mygg. Det er variabelt hvor mye mygg det er, men planlegg ihht. "worst case"… . Ha ikke med støvler, men bruk solide joggesko og flere par sokker med. (Vi padler barføtt). For øvrig er lett regntøy nødvendig sammen med jogge-/fritidsantrekk, flere par truser, genser og lykt. Du må selv ha med stormkjøkken og utstyr for matlaging. NB! Husk fyrstikker. Søppel- poser må tas med. Disse kastes i søppelbeholderne langs leden eller tas med tilbake til Solhaug Kano og Fritid. Vi har 40 liters vanntette tønner til leie (fotoutstyr, nøkler, mat,evt) . Pakk lett telt, godt liggeunderlag, ha med badedrakt, toilettsaker. Bilnøknene kan oppbevares i sikringsskap hos oss på Solhaug.